Vold i hjemmet? Søg hjælp hos et kvindekrissecenter

23 februar 2022 Astrid Pedersen

advertorial

Er du og dine børn ikke trygge i de hjemlige rammer, for eksempel på grund af en voldelig eller truende samlever? Så bør du tage kontakt til dit lokale kvindekrisecenter.

Hvad er et kvindekrisecenter?

Er kvindekrisecenter er et sikker sted hvor du og dine eventuelle børn kan søge ophold, hjælp og støtte hvis du eller I føler jer utrygge i hjemmet.

Det kan for eksempel være at din kæreste eller ægtefælle optræder truende eller måske direkte voldeligt, og at du derfor har brug for at fjerne dig selv og børnene fra denne situation. I så tilfælde vil du hos et kvindekrisecenter kunne finde den hjælp du og dine børn har brug for.

kvindekrisecenter

Først og fremmest vil et kvindekrisecenter kunne yde husly og beskyttelse. Det betyder at du og dine børn ikke behøver at frygte for din samlever når I opholder jer på et kvindekrisecenter. Der vil blive værnet om jeres sikkerhed fra dag ét og lige så lang tid som det er nødvendigt.

Hvilken slags hjælp kan jeg få hos et kvindekrisecenter?

Når du søger hjælp i forbindelse med flugt fra et voldeligt hjem eller en truende samlever vil du som nævnt altid kunne få tag over hovedet hos dit lokale kvindekrisecenter. Men dette er ikke den eneste hjælp du kan få.

På et kvindekrisecenter findes der dygtige og kompetente personaler i form af socialrådgivere, psykologer og øvrige konsulenter som kan hjælpe dig med alt hvad du behøver for at kunne komme videre i din tilværelse. Er du for eksempel økonomisk afhængig af din voldelige eller truede samlever kan du få finansiel rådgivning.

Du og dine børn kan få tilbudt terapeutiske samtaler som kan hjælpe jer igennem den svære tid. Og du vil kunne få hjælp til at etablere et netværk som kan støtte dig fremover.

Du kan finde dit nærmeste kvindekrisecenter på Fyn hos Ellested Kvindekrisecenter – læs mere på ellestedet.com

Flere Nyheder