Vælg den rigtige græstrimmer

28 januar 2022 Lotte Hindsberg

advertorial

At have en flot nyklippet græsplæne er noget de fleste sætter stor pris på, især fordi der er noget af det der gør den største forskel i en have. Uanset hvor meget ukrudt der er gør det en stor forskel om græsset er klippet. For at fuldende ens græsslåning er det vigtigt at få slippet kanterne.

Det gør du med en græstrimmer. Du kan se flere eksempler på en græstrimmer her https://www.prishammeren.dk/shop/makita-graestrimmere-494c1.html. Du kan få flere typer af græstrimmere, med eller uden ledning og styrke. Hvilken en du skal vælge afhænger af dit behov og selvfølgelig pengepung. 

Makita græstrimmer

Ledning eller batteri

Det første du skal gøre op med dig selv er om det skal være en græstrimmer med ledning eller med batteri. En græstrimmer med ledning er som regel billigere og ikke nær så tung som en med batteri. Til gengæld skal du have en lang ledning, som skal være lang nok til at kunne nå selv det bagerste område i haven.

Her er det nemmere med en græstrimmer af batteri. Her er ulempen dog at et batteri skal oplades og med mindre man har et ekstra, skal man sørge for at det er opladet inden brug. Det har også den ulempe, at man skal have batteri og oplader og som haveejer ender man nemt med et mindre lager af begge, men mindre man konsekvens vælger det samme mærke. Hvilke er en praktisk men til tider dyr løsning.

Fordelen ved en græstrimmer er at den kan nå helt ind til kanten, hvilke kan være svært med en græsslåmaskine. Som regel skal du have begge dele for at have en pæn og velslået græsplæne. Har du f.eks. højbede, som står i græsplænen, er det umuligt at komme helt ind og slå og her kommer en græstrimmer virkelig til sin ret. Det har den ekstra fordel, at du slipper for at få græs i højbedet.

Flere Nyheder