Hvor lang tid tager en gulvafslibning?

10 marts 2020 Camilla Skøtt
Hvor lang tid tager en gulvafslibning?

Med en gulvafslibning giver du ny glød til dit trægulv, og du hjælper det med at bevare sin styrke og holdbarhed, så det kan holde mange år frem i tiden – men hvor lang tid tager en gulvafslibning egentlig, og kan du klare arbejdet selv?

I jagten på at skabe de bedste betingelser for dit trægulv, er en gulvafslibning en rigtig god idé. Se det som en form for pleje af gulvet, hvor du skræller det øverste slidte lag af og i stedet giver det en ny overfladebehandling, så det igen bliver stærkt og holdbart.

Det er præcis lige så lækkert, som det lyder, og du vil helt sikkert blive glad for dit gulv efterfølgende. Spørgsmålet er bare, om du kan klare arbejdet selv, og hvor lang tid det tager?

Brug altid en professionel fagmand

Det er fristende at kaste sig over gulvafslibningen på egen hånd, men det kan hurtigt gå galt – og sker det, kan det blive rigtig dyrt at rette op på skaderne. 

En professionel gulvmand har mange års erfaring og uddannelse i rygsækken, og derfor er du garanteret et flot resultat, der ikke laver skader på gulvet. Sliber du det selv – uden at kende slibemaskinen godt nok – risikerer du, at gulvet bliver ujævnt, ligesom du let kommer til at beskadige dørkarme og fodlister.

Hvor lang tid tager en gulvafslibning?

Får du en gulvsliber til at håndtere opgaven, tager det som udgangspunkt 1-2 dage fra arbejdet begynder, til du igen kan gå på gulvet. 

Der er selvfølgelig flere ting, der spiller ind. Er det eksempelvis et meget stort areal, der skal slibes, så tager det længere tid, mens det naturligvis går hurtigt, hvis det blot er et enkelt værelse, der skal have en kærlig hånd. Nogle træsorter kræver en længere proces ved gulvslibning, mens andre ikke gør, og nogle gulve skal efterbehandles mere end én gang, mens andre ikke skal.

Vil du kende den specifikke tidshorisont for dit gulv, er der ikke andet at gøre end at kontakte din lokale gulvmand.

Flere Nyheder