Der skal bruges gode hængsler til en dør

10 november 2021 Anders Lundtang Hansen

advertorial

Også selvom en dør måske ikke ser så tung ud eller er lavet massivt, tyk eller af tungt materiale, så skal den jo åbnes og lukkes tit, så de hængsler bliver brugte og slidte med tiden.

Flere gange kan en dør jo ende med at stå åben, og så skal man tænke på, at der ikke er en lås til også at holde den inde i den anden side, så den hænger faktisk i luften, hvor den kun er holdt oppe af hængsler i den ene side.

Derfor skal disse være solide og af gode materialer; helst lige så gode som dørene er: https://klarvinduer.no/dorer/terrassedorer

Hvis man nogle gange har set nærmere på, hvor mange hængsler der er til at holde en dør oppe, så er det faktisk ikke altid bare en enkelt omkring bunden og en ved toppen.

Det kan være to i toppen og én i bunden og omvendt, men det kan også være både øverst og nederst.

image

Hængslerne skal fungere og holde døren

Desuden bør man tjekke de hængsler efter, om de er ved at ruste, for det er ikke altid selve døren, der er ved at være slidt, hvis den binder, for det kan lige så ved være hængslerne, som der er ved at ruste fast, eller de trænger til smørelse.

Det sidste kender man specielt, hvis døren den knirker eller er længe om at trække op og lukke og måske endda gør det i nøk.

Der ville næsten ikke være noget mere forskrækkende, end hvis man sad og passe sig selv, og så brød nogle hængsler sammen under vægten fra døren, fordi de var slidte, og så bragende døren til jorden.

Det kan forvolde mange skader – og sådan en dør kan også gøre ondt at få over sig, hvis man er uheldig.

Derfor skal man tit kigge til disse hængsler.

Flere nyheder